Kinesist Boechout

Ben je op zoek naar een kinesist in de regio Boechout? 

Het topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor je klaar!

Een ervaren en enthousiast team van gespecialiseerde kinesisten, pedicures en secretaresses staat klaar om u de beste zorg te kunnen geven. Onze kernwaarden? Kwaliteit, Aandacht, Communicatie, Vertrouwen, Optimisme … En daar mag nog een overtuigd uitroepteken achter!

kinesist Boechout

Wat is kinesitherapie Boechout?

Kinesitherapie betekent letterlijk "bewegingstherapie". Kinesitherapie richt zich op het behandelen van verstoringen in de beweging van het menselijk lichaam.
Het doel van kinesitherapie is om de beweeglijkheid, kracht en coördinatie van het lichaam te verbeteren, pijn te verminderen en het herstel van blessures en aandoeningen te bevorderen.

In Groepspraktijk De Dreef werken we als kinesist voornamelijk manueel. Denk bijvoorbeeld aan mobiliseren, stretchen, masseren, tapen, ...
Buiten het manuele werk gaat ook veel aandacht naar oefentherapie en preventie door juist en gezond te bewegen.

Als team zetten wij sterk in op specialisatie. Daardoor krijgt u bij ons steeds de beste zorg, info en begeleiding. U verdient de hoogste kwaliteit!

Onze praktijk is gelegen in Edegem en is vlot bereikbaar vanuit Boechout.

Wat doet een kinesist? Wat mag ik verwachten van een kine sessie?

De eerste behandeling duurt meestal 1 uur. We starten met administratieve gegevens, daarna volgt een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek naargelang uw klacht. Hieruit wordt een behandelingsplan opgesteld dat voortdurend aan de evolutie wordt aangepast.

Daaropvolgende sessies zijn meestal 30 minuten, tenzij anders overeengekomen met uw therapeut.

We vinden het belangrijk dat u zelf ook actief meewerkt aan de therapie, zeker als u een schema meekrijgt om thuis te oefenen.

Bij De Dreef Groepspraktijk hebben een ruim aanbod aan kinesitherapie behandelingen:

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie biedt uitkomst als u een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk uw sportbeoefening weer wil hervatten. Na een blessure of een operatie helpt uw kinesist u weer op weg naar uw oorspronkelijke sportniveau en maken we in uw trainingsprogramma werk van preventie van nieuwe letsels, want voorkomen is beter dan genezen …

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich vooral op aandoeningen van het zenuw- en bewegingsstelsel. Met specifieke behandelingstechnieken zoals manipulaties (beter gekend als 'kraken') worden uw klachten verholpen.

Dry Needling

Dry needling een behandelingsmethode voor spierproblemen. Hierbij worden heel dunne naaldjes gebruikt om spanningspunten aan te prikken.

In plaats van klassieke oppervlakkige druk te gebruiken om diepe triggerpoints op te lossen (vb. met de duim en of met een balletje), kan met deze techniek vlotter de kern van het probleem bereikt worden.

Prenatale kine, postnatale kine en bekkenbodemtherapie

Met prenatale oefeningen bereidt de kinesist je lichaam voor op de bevalling, postnataal streven we naar een vlot herstel van het lichaam en de conditie na de bevalling, op maat van moeder en baby. Ook voor bekkenbodemtherapie kun je bij ons terecht. We leren je specifieke oefeningen aan om je bekkenbodemspieren te versterken en te ontspannen.

Temporomandibulaire dysfunctie (TMD)

TMD betekent dat het kauwstelsel niet goed functioneert. Een overbelasting ligt vaak aan de oorzaak. Spieren kunnen verkrampen en pijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam (hoofdpijn, nekpijn, tandpijn, ..). Je kaakgewricht is gevoelig. De behandeling bestaat uit mobilisatietechnieken, ontspanningstechnieken en stretchingstechnieken van de kaak en andere delen van het lichaam indien deze een rol spelen in TMD.

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een behandelings-en begeleidingsvorm voor pijn, bewegings-en functiestoornissen van zowel fysieke en / of psychische aard.
Een behandeling fasciatherapie kan bestaan uit een manuele behandeling, beweging, gesprek, en meditatie. De handgrepen die gebruikt worden zijn zeer zacht in de diepte en de uitgestrektheid van het lichaam.

Relaxatie en hyperventilatie

Hyperventilatie wil letterlijk zeggen: over- ademen. Bij de acute hyperventilatie is dit plots en heel uitgesproken, bij de chronische hyperventilatie eerder onopvallend, maar wel voortdurend.

Het relaxatieprogramma start met een individueel intakegesprek, gevolgd door relaxatiesessies (±75’) in kleine groepjes van 2-3 personen.

Kinesitherapie voor en bij kinderen

Er wordt gekeken naar de manie waarop uw kind beweegt en gezien waar we het extra kunnen stimuleren om zich verder te ontwikkelen en motorische mijlpalen te bereiken. Daarnaast geven we u graag tips mee naar huis zodat u verder thuis kan oefenen met uw kind. Ook ademhalingstherapie en psychomotorische therapie worden aangeboden in onze praktijk.

... En meer!

Ook voor volgende behandelingen kunt u terecht bij De Dreef Groepspraktijk:


Vragen over een behandeling? Interesse in gespecialiseerde kinesitherapie? 
Ons topteam staat voor u klaar om met allerhande klachten aan de slag te gaan!

kinesist Boechout

kinesist Boechout

kinesist Boechout

Hoe maak ik een afspraak bij de kinesist?

Alle behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Wij sluiten enkel op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Telefonisch

Afspraken maakt u telefonisch op het nummer 03 333 73 33 en dit liefst tussen 9u en 13u wanneer onze secretaresse aanwezig is. Buiten deze uren komt u op ons antwoordapparaat.

E-mail

Uiteraard mag u ons ook steeds mailen op info@dedreefgroepspraktijk.be. Vermeld zeker uw telefoonnummer zodat we u snel kunnen contacteren.

Wat kost een behandeling bij de kinesitherapeut?

1 behandeling kinesitherapie kost € 35 per 30 minuten.
Behandelingen die 45 of 60 minuten duren, worden aangerekend als 1,5 of 2 behandelingen.

Alle kinesitherapeuten zijn gedeconventioneerd. De terugbetaling is afhankelijk van uw sociaal statuut en uw zorgvraag. Informeer je bij je mutualiteit.

Zijn kine behandelingen aan huis mogelijk in Boechout?

Heel uitzonderlijk kan kinesitherapie thuis opgestart worden. We ijveren voor een snelle verplaatsing naar de praktijk zodat de kwaliteit van zorg gegarandeerd kan worden. Huisbezoeken zijn dus altijd tijdelijk en sowieso enkel in Edegem.

Wie is De Dreef Groepspraktijk

Ons ervaren en enthousiast team van gespecialiseerde kinesisten, pedicures en secretaresses staat klaar om u de beste zorg te kunnen geven. Onze kernwaarden? Kwaliteit, Aandacht, Communicatie, Vertrouwen, Optimisme… en daar mag nog een overtuigd uitroepteken achter!

U kan bij ons terecht voor gespecialiseerde kinesitherapie en voor medische voetverzorging. Momenteel breiden we onze praktijk in Edegem in de buurt van Boechout uit. We zullen onze verbouwingen achter de rug te hebben in de lente van 2023. Zodra we de extra ruimte ter beschikking hebben, zullen we nog meer kunnen inzetten op preventie. U zal vanaf dan ook bij ons terecht kunnen voor personal training, groepslessen, en coaching

kinesist Boechout

Als team kennen we elkaars sterktes heel goed en u voelt de kracht van onze groepspraktijk door middel van juiste interne doorverwijzing op het juiste moment. Zo ontvangt u de beste zorg! We bezitten veel kennis en ervaring, maar verwijzen u met plezier door naar andere therapeuten buiten ons team, mochten we merken dat we u niet goed kunnen helpen. Contacteer ons gerust als u vragen heeft!

kinesist Boechout

Kinesist Boechout


Op zoek naar een kinesist regio Boechout?
Het topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor je klaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x