Dry needling Kontich

Op zoek naar een kinesist gespecialiseerd in dry needling in Kontich? 

Het gespecialiseerd topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor u klaar!

dry needling Kontich bij De Dreef Groepspraktijk

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelingsmethode voor spierproblemen. Hierbij worden heel dunne naaldjes gebruikt om spanningspunten aan te prikken. Deze spanningspunten in spieren noemen we triggerpoints

Triggerpoints kunnen ontstaan door een continue laagdrempelige overbelasting, een heel stevige kortdurende overbelasting of een repetitieve overbelasting. Triggerpoints kunnen lokaal pijn geven, alsook uitstralende pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.

In plaats van klassieke oppervlakkige druk te gebruiken om diepe triggerpoints op te lossen (vb. met de duim en of met een balletje), kan met deze techniek vlotter de kern van het probleem bereikt worden. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dryneedling probeert bepaalde spieren te ontspannen, acupunctuur heeft een energetische werking.

De voordelen van dry needling:

Er zijn veel voordelen verbonden aan dry needling. Dry needling kan helpen bij het verminderen van spierpijn en myofasciale pijn oftewel pijn die veroorzaakt wordt door triggerpoints. Hiernaast verhoogt dryneedling ook de bloedstroom naar het spanningspunt te verhogen, wat de genezing van de spier bevordert. Dry needling kan ook helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van de stijfheid in de spieren.

Voor wie is dry needling geschikt?

Dry needling is geschikt voor mensen die last hebben van spierpijn en myofasciale pijn. Myofasciale pijn is spierpijn die veroorzaakt wordt door drukpunten of spanningspunten. Dry needling wordt toegepast bij mensen die last hebben van hoofdpijn, nek- en schouderpijn, rugpijn en andere soorten pijn die gerelateerd zijn aan spierspanning.

Ben je benieuwd of dry needling geschikt is voor jou? Praat erover met jouw zorgverlener. De Dreef Groepspraktijk informeert je graag!

Is dry needling pijnlijk?

Een van de belangrijkste zorgen van mensen over dryneedling is de pijn. Hoewel de naalden erg dun zijn, kan het prikken van de naalden in de spieren en huid licht ongemak veroorzaken op de prikplaats. Dit is echter meestal kortstondig en mild van aard. De meeste mensen vinden de behandeling echter comfortabel.

Is dry needling gevaarlijk?

Het is belangrijk om te weten dat dry needling een relatief veilige en effectieve behandelmethode is wanneer het wordt uitgevoerd door een bekwame professional. Maak je je toch zorgen over pijn tijdens de behandeling? Praat er gerust over met jouw kinesitherapeut.

dry needling Kontich

Dry needling pijnlijk? Wij zorgen ervoor dat je behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt.

Is dry needling hetzelfde als acupunctuur?

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Hoewel zowel dryneedling als acupunctuur het gebruik van naalden omvat, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide behandelingen.

Dry needling is gericht op het behandelen van myofasciale triggerpoints, dit zijn lokale "knopen" in spieren die vaak pijn veroorzaken. De naalden worden op specifieke punten in deze triggerpoints geplaatst om de spieren te ontspannen en de pijn te verlichten.

Acupunctuur heeft een daarentegen een energetische werking en is gericht is op het stimuleren van specifieke punten. Bij acupunctuur worden er  dunne naalden geplaatst op specifieke punten van het lichaam om de energiestroom in het lichaam te reguleren en te bevorderen.

Bij De Dreef Groepspraktijk zijn onze kinesisten gespecialiseerd in dry needling. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van dry needling?

Geeft dry needling bijwerkingen? Zoals bij elke medische behandeling zijn er inderdaad mogelijke bijwerkingen van dry needling. 

De meest voorkomende bijwerking is een kortstondige pijn of stijfheid op de prikplaats. Sommige mensen kunnen ook blauwe plekken, bloedingen of zwelling ervaren. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden als de behandeling niet correct wordt uitgevoerd of als er sprake is van een onderliggende medische aandoening. Het is daarom belangrijk om dry needling te laten uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde professional om de risico's te minimaliseren. 

Voor je dry needling behandeling kun je veilig terecht bij de gespecialiseerde kinesisten van De Dreef Groepspraktijk. We staan klaar om u de beste zorg te geven!

Hoe maak ik een afspraak bij de kinesist voor een dry needling behandeling?

Alle behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Wij sluiten enkel op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Telefonisch

Afspraken maakt u telefonisch op het nummer 03 333 73 33 en dit liefst tussen 9u en 13u wanneer onze secretaresse aanwezig is. Buiten deze uren komt u op ons antwoordapparaat.

E-mail

Uiteraard mag u ons ook steeds mailen op info@dedreefgroepspraktijk.be. Vermeld zeker uw telefoonnummer zodat we u snel kunnen contacteren.

Wat kost een dry needling behandeling bij de kinesist?

Een sessie bij de kinesist kost voor 1 dry needling behandeling € 35 per 30 minuten.
Behandelingen die 45 of 60 minuten duren, worden aangerekend als 1,5 of 2 behandelingen.

Alle kinesitherapeuten zijn gedeconventioneerd. De terugbetaling is afhankelijk van uw sociaal statuut en uw zorgvraag. Informeer je bij je mutualiteit.

Zijn dryneedling behandelingen aan huis mogelijk?

Heel uitzonderlijk kan kinesitherapie thuis opgestart worden. We ijveren voor een snelle verplaatsing naar de praktijk zodat de kwaliteit van zorg gegarandeerd kan worden. Huisbezoeken zijn dus altijd tijdelijk en sowieso enkel in Edegem.

Moet ik speciale kleding dragen tijdens een dry needling behandeling?

Voor een dry needling behandeling is geen speciale kleding vereist. U kunt uw normale kleding dragen, zolang deze comfortabel is en uw bewegingsvrijheid niet beperkt. Afhankelijk van de locatie van de te behandelen spieren, kan het zijn dat u zich moet uitkleden tot op uw ondergoed. Tijdens uw behandeling informeren we u hierover en zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak voelt. 

Het is belangrijk om op te merken dat u na de behandeling mogelijk enige gevoeligheid op de prikplaatsen kunt ervaren, dus u wilt misschien kleding dragen die gemakkelijk aan- en uit te trekken is en geen wrijving veroorzaakt op de behandelde gebieden.

Wie is De Dreef Groepspraktijk

Wij zijn een ervaren en enthousiast team van gespecialiseerde kinesisten, pedicures en secretaresses. Als team staan we klaar om u de beste zorg te kunnen geven. 

Want 'een team zijn' betekent voor ons niet: meerdere individuen onder 1 dak. Bij Team De Dreef kennen we mekaars karakter, elkaars sterktes en zwaktes, en dat is precies wat ons in staat stelt om u van bij het begin bij de juiste therapeut te plaatsen. Zo kunnen we u de hoogst mogelijke kwaliteit bieden. 

We bezitten veel kennis en ervaring, en indien nodig zijn interne (of externe) doorverwijzingen voor ons nooit taboe. De kracht van onze groepspraktijk is dan ook dat U centraal staat: U heeft recht op de beste kwaliteit.

De Dreef Groepspraktijk - dry needling Kontich


Meet the team!

De Dreef groepspraktijk - dry needling Kontich

Dry needling Kontich


Op zoek naar dry needling therapie in Kontich?
Het topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor je klaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x