Fasciatherapie

Fasciatherapie

Fasciatherapie is een behandelings-en begeleidingsvorm voor pijn, bewegings-en functiestoornissen van zowel fysieke en /of psychische aard.

Fascia (bindweefsel) is overal aanwezig in je lichaam, het vormt één continuïteit. Concreet gaat het bindweefsel van je spieren naadloos over naar dat van de bloedvaten, spijsvertering, …. Breng je 1 deel van je lichaam in beweging, dan neem je het andere per definitie mee, al dan niet objectief waarneembaar. Door de fascia in beweging te brengen  wordt het zelfregulerend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Spanning in het lichaam heeft vaak een verband met mentale spanning. Al is het soms moeilijk om spanning te voelen, omdat ze vaak al een normaliteit geworden is en we ze niet eens meer opmerken. We raken dan de voeling met ons eigen lijf, onszelf kwijt.

Met fasciatherapie bieden we dus naast een aanpak van zuivere fysieke klachten tgv een duidelijke acute blessure, ook een antwoord op de soms complexe aspecifieke pijnklachten en stress gerelateerde aandoeningen. We leren je bewust zaken waarnemen in je eigen lichaam, je beweging, je gedrag en denkpatroon. We kijken naar je hele persoon.

Een behandeling fasciatherapie kan bestaan uit een manuele behandeling, beweging, gesprek, en meditatie. De handgrepen die gebruikt worden zijn zeer zacht in de diepte en de uitgestrektheid van het lichaam.

We use our movement to get into our body”; een doeltreffende manier om terug thuis te komen in je lichaam, je lichaam terug te leren bewonen.

De Full Presence meditatie is ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois (grondlegger van Fasciatherapie MDB) Een vorm van meditatie die het instrument wordt om je capaciteiten te ontwikkelen.

Alle technieken die gebruikt worden in een fasciabehandeling zijn zeer zacht, maar werken toch zeer krachtig en diepgaand. Het is een bewegingstherapie die meer doet dan enkel de beweeglijkheid terugkrijgen.

“De kracht van de therapie zit in de zachtheid van de behandeling”

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x