Sportkinesist Edegem

sportkinesist Edegem bij De Dreef Groepspraktijk

Wat is een sportkinesist?

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Wil je zo snel mogelijk je sport opnieuw kunnen uitoefenen? Na een blessure of een operatie helpt uw sportkinesist u weer op weg naar uw oorspronkelijke sportniveau en maken we in uw trainingsprogramma werk van preventie van nieuwe letsels, want: "Voorkomen is beter dan genezen!".

In Groepspraktijk De Dreef werken we als sportkinesist voornamelijk manueel (= mobiliseren, stretchen, masseren, frictioneren, tapen, en andere gespecialiseerde technieken uit de vele bijscholingen). Buiten het manuele werk gaat ook veel aandacht naar oefentherapie en preventie (= juist en gezond bewegen).

Onze sportkinesisten zijn gespecialiseerd op het gebied van sportblessures en revalidatie. We gaan aan de slag om jouw blessures te herstellen, je sportprestaties te verbeteren en om toekomstige problemen te voorkomen.

Afspraak maken bij de sportkinesistBel 03 333 73 33

Preventie en revalidatie van sportblessures

Een van de belangrijkste voordelen van het raadplegen van een sportkinesist is blessurepreventie en revalidatie. Onze sportkinesisten kunnen je helpen om mogelijke risico's die tot blessures kunnen leiden te herkennen. Samen ontwikkelen we gepersonaliseerde trainingsprogramma's om deze risico's te verminderen. 

Ook na een blessure begeleiden we je graag tijdens het herstelproces. We passen verschillende waarbij ze revalidatie-oefeningen en behandeltechnieken toe om de genezing van jouw sportblessure te bevorderen.

Hoe verloopt een sessie bij de sportkine in Edegem?

De eerste behandeling duurt meestal 1 uur. We starten met het verwerken van de administratieve gegevens, daarna volgt een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek naargelang jouw klacht. Hierna stellen we een behandelingsplan op. Dit plan stellen we voortdurend bij afhankelijk van de evolutie die je maakt. 

De daaropvolgende sessies duren meestal 30 minuten, tenzij anders overeengekomen met uw sportkinesist.

We vinden het belangrijk dat je zelf ook actief meewerkt aan de therapie, zeker als je een schema meekrijgt om thuis te oefenen. Zo boek je het beste resultaat.

Sportblessure? Terug starten met sporten? Praat erover met jouw sportkinesist.

sportkinesist Edegem

sportkinesist Edegem

sportkinesist Edegem

Hoe maak ik een afspraak bij de sportkinesist in Edegem?

Alle behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Wij sluiten enkel op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Telefonisch

Afspraken maakt u telefonisch op het nummer 03 333 73 33 en dit liefst tussen 9u en 13u wanneer onze secretaresse aanwezig is. Buiten deze uren komt u op ons antwoordapparaat.

E-mail

Uiteraard mag u ons ook steeds mailen op info@dedreefgroepspraktijk.be. Vermeld zeker uw telefoonnummer zodat we u snel kunnen contacteren.

Wat kost een behandeling bij de sportkinesist in Edegem?

Een sessie bij de sportkinesist kost € 30 (incl. BTW) per 30 minuten.
Behandelingen die 45 of 60 minuten duren, worden aangerekend als 1,5 of 2 behandelingen.

Alle onze sportkinesisten zijn gedeconventioneerd. De terugbetaling is afhankelijk van uw sociaal statuut en uw zorgvraag. Informeer je bij je mutualiteit.

Hoe kan ik mijn sportkinesitherapie behandeling betalen?

Je kunt je sportkinesitherapie behandeling bealen via bancontact, overschrijving of met cash na een aantal sessies of aan het einde van de reeks.
Bij betaling krijgt u getuigschriften mee die u kan opsturen naar uw ziekenfonds en/of hospitalisatieverzekering voor terugbetaling.

U kan altijd vragen om ondersteuning via derdebetalersregeling: u betaalt dan enkel uw remgeld aan ons.

Zijn sportkine behandelingen aan huis mogelijk in Edegem?

Heel uitzonderlijk kan sportkinesitherapie thuis opgestart worden. We ijveren voor een snelle verplaatsing naar de praktijk zodat de kwaliteit van zorg gegarandeerd kan worden. Huisbezoeken zijn dus altijd tijdelijk en sowieso enkel in Edegem.

Wat moet ik meenemen naar mijn sportkinesitherapie behandeling regio Edegem? Moet ik speciale kledij dragen?

Bij de eerste afspraak neem je jouw identiteitskaart, klevertje van het ziekenfonds, voorschrift van de arts, eventueel ook verslagen en resultaten van onderzoeken met betrekking tot uw klacht mee.

Je hoeft geen speciale kledij te dragen. Zorg er enkel voor dat de kledij comfortabel is. Het kan gevraagd worden u deels uit te kleden. Tijdens uw behandeling informeren we u hierover en zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak voelt. U mag steeds een shortje of t-shirt meenemen als dat comfortabeler is.

Wie is De Dreef Groepspraktijk

Wij zijn een ervaren en enthousiast team van gespecialiseerde kinesisten, pedicures en secretaresses. Als team staan we klaar om u de beste zorg te kunnen geven. 

Want 'een team zijn' betekent voor ons niet: meerdere individuen onder 1 dak. Bij Team De Dreef kennen we mekaars karakter, elkaars sterktes en zwaktes, en dat is precies wat ons in staat stelt om u van bij het begin bij de juiste therapeut te plaatsen. Zo kunnen we u de hoogst mogelijke kwaliteit bieden. 

We bezitten veel kennis en ervaring, en indien nodig zijn interne (of externe) doorverwijzingen voor ons nooit taboe. De kracht van onze groepspraktijk is dan ook dat U centraal staat: U heeft recht op de beste kwaliteit.

Onze kernwaarden? Kwaliteit, Aandacht, Communicatie, Vertrouwen, Optimisme… en daar zetten we vol overtuiging graag een uitroepteken achter!

De Dreef Groepspraktijk - dry needling Edegem


Meet the team!

De Dreef groepspraktijk - dry needling Edegem

Sportkinesist Edegem


Op zoek naar een sportkinesist in Edegem?
Het topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor je klaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x