Medische pedicure Wilrijk

Heb je nood aan een uitvoerige verzorging voor uw voeten? Last van likdoorns, eelt, kloven? Of nood aan gespecialiseerde voetverzorging omwille van medische aandoeningen zoals diabetes, reuma, spasticiteit... Uw voeten verdienen de beste zorg! Welkom bij De Dreef Groepspraktijk voor gespecialiseerde voetverzorging.

medische pedicure Wilrijk

Wat is een medische pedicure Wilrijk?

Uw voeten verdienen de beste zorg. Het regelmatig verzorgen van de gehele voet is belangrijk zodat het ontstaan van problemen vermeden wordt. Een medische pedicure is een gespecialiseerde voetbehandeling die gericht is op het voorkomen en behandelen van voetproblemen zoals ingegroeide teennagels, eeltvorming, schimmelnagels, kloven, wratten of andere aandoeningen. Ook mensen met medische aandoeningen zoals diabetes, reuma, spasticiteit of een verminderd gevoel in de voeten, kunnen ook baat hebben bij een medische pedicure. Bij een behandeling kijken we specifiek naar de gezondheid van de voeten en worden eventuele klachten op een professionele manier behandeld of verlicht.

Ben je op zoek naar een medische pedicure behandeling in de buurt van Wilrijk? Welkom bij Team De Dreef!

Wat is het verschil tussen een medische pedicure en een gewone pedicure?

Een medische pedicure is gericht op het behandelen van voetproblemen bij mensen met medische aandoeningen, terwijl een gewone pedicure zich richt op de algemene verzorging van de voeten. Bij een medische pedicurebehandeling wordt er specifiek gekeken naar de gezondheid van de voeten en worden eventuele klachten op een professionele manier behandeld of verlicht.

Een gewone pedicure richt zich daarentegen op de algemene verzorging van de voeten, zoals het knippen en vijlen van de nagels, het verwijderen van eelt en het masseren van de voeten.

Hoe gaat een medische pedicure behandeling in zijn werk?

De inhoud van een behandeling is afhankelijk van de persoonlijke voetproblemen. In grote lijnen ziet een medische pedicure er als volgt uit:

STAP 1

Een grondige ontsmetting van de voeten en het materiaal, een deskundig onderzoek van de volledige voet.


STAP 2

Knippen, vijlen en/of verdunnen van de nagels en verzorging van nagelriem en nagelwallen.


STAP 3

Verwijdering van eelt en likdoorns,
behandeling van kloven


STAP 4

Eventueel aanleggen van verbanden, inwrijven met een aangepaste crème


Het is raadzaam om de verzorging elke 5 à 6 weken te herhalen.

Wordt een medische voetbehandeling terugbetaald?

 Meerdere mutualiteiten geven een terugbetaling voor verzorging door een medische pedicure. De terugbetaling is afhankelijk van uw sociaal statuut en uw zorgvraag. Je informeert je best bij je mutualiteit.

Podologische technieken

Onze medische pedicures kunnen ook verschillende podologische technieken toepassen indien nodig. Podologie kan helpen bij een breed scala aan voetproblemen, van eelt en likdoorns tot complexe aandoeningen zoals platvoeten, hielspoor, scheve tenen en artritis.

Bij Team De Dreef in de buurt van Wilrijk kun je terecht voor volgende gespecialiseerde podologische technieken:

01 Orthonyxie Wilrijk

Orthonyxie is een medische techniek die wordt gebruikt om afwijkende nagelgroei te corrigeren en te voorkomen. Denk maar aan ingegroeide nagels, krullende nagels, schimmelnagels of trauma-nagels.

Via orthonyxie gaan we de gekromde nagelplaat corrigeren door middel van een beugeltje of een ring. De beugel zorgt voor een constante trekkracht op de nagel, waardoor deze geleidelijk rechtgetrokken wordt. Na verloop van tijd zal de nagel weer in de juiste vorm groeien en zal de beugel worden verwijderd.

Orthonyxie is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische oplossing voor hun nagelproblemen.

02 Onychoplastie Wilrijk

Onychoplastie is een medische behandeling waarbij een kunstnagel op een beschadigde of ontbrekende nagel wordt geplaatst. Het doel van onychoplastie is om de beschadigde nagel te vervangen en de natuurlijke nagel te beschermen tijdens het genezingsproces. 

De natuurlijke nagel wordt hersteld en de nagelplaat wordt opnieuw aangebouwd.

Onychoplastie kan worden gebruikt om verschillende nagelproblemen te behandelen, waaronder traumanagels, gespleten nagels, afgebroken nagels, ontbrekende nagels en nagels die beschadigd zijn als gevolg van een schimmelinfectie. De kunstnagel wordt gemaakt van een speciaal acrylmateriaal dat veilig en hygiënisch is en dat er natuurlijk uitziet.


03 Orthoplastie Wilrijk

Orthoplastie is een medische behandeling die wordt gebruikt om de tenen te beschermen en te ondersteunen en om druk en wrijving te verminderen. Het is een niet-chirurgische techniek waarbij een op maat gemaakte siliconen orthese wordt aangebracht op de teen of de voet

De siliconen orthese kan op verschillende manieren worden gebruikt om verschillende voetproblemen aan te pakken, waaronder hamertenen, klauwtenen, likdoorns, blaren en eeltknobbels.

Hoe maak ik een afspraak voor een medische pedicure behandeling?

Alle behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak bij ons in de praktijk in Edegem, nabij Wilrijk. Wij sluiten enkel op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Telefonisch

Afspraken maakt u telefonisch op het nummer 03 333 73 33 en dit liefst tussen 9u en 13u wanneer onze secretaresse aanwezig is. Buiten deze uren komt u op ons antwoordapparaat.

Online

Maak snel en eenvoudig een afspraak via ons online reserveringssysteem. Kies voor een behandeling van 30 minuten, 45 minuten of 60 minuten en selecteer de datum van uw voorkeur.

Wie is De Dreef Groepspraktijk?

Ons ervaren en enthousiast team van gespecialiseerde kinesisten, pedicures en secretaresses staat klaar om u de beste zorg te kunnen geven. Onze kernwaarden? Kwaliteit, Aandacht, Communicatie, Vertrouwen, Optimisme… en daar mag nog een overtuigd uitroepteken achter!

U kan bij ons terecht voor gespecialiseerde kinesitherapie en voor medische voetverzorging. Momenteel breiden we uit. We zullen onze verbouwingen achter de rug te hebben in de lente van 2023. Zodra we de extra ruimte ter beschikking hebben, zullen we nog meer kunnen inzetten op preventie. U zal vanaf dan ook bij ons terecht kunnen voor personal training, groepslessen, en coaching

kinesist Edegem

Als team kennen we elkaars sterktes heel goed en u voelt de kracht van onze groepspraktijk door middel van juiste interne doorverwijzing op het juiste moment. Zo ontvangt u de beste zorg! We bezitten veel kennis en ervaring, maar verwijzen u met plezier door naar andere therapeuten buiten ons team, mochten we merken dat we u niet goed kunnen helpen. Contacteer ons gerust als u vragen heeft!

kinesist Edegem

Medische pedicure Wilrijk


Op zoek naar medische pedicure in de buurt van Wilrijk?
Het topteam van De Dreef Groepspraktijk staat voor je klaar!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x