Zwangerschapsbegeleiding en bekkenbodemtherapie

Zwangerschapsbegeleiding en bekkenbodemtherapie

Prenatale kine

Prenatale oefeningen helpen je om zowel je lichaam voor te bereiden op de bevalling en als het in optimale conditie te houden.

Volgende oefeningen worden aangeleerd tijdens de zwangerschapsbegeleiding: aandacht voor correcte houding, core stability, stretchoefeningen, bekkenbodemspieroefeningen, ontspannings- en ademhalingstechnieken, mogelijke houdingen om weeën op te vangen, baringshoudingen, perstechnieken, alsook oefeningen om samen met je partner te doen in de voorbereiding naar de bevalling en tijdens de arbeid. Het algemeen welzijn van de toekomstige mama staat hierbij voorop. 

We werken steeds individueel, met/zonder partner, we werken niet in groep.

Er gaat eveneens aandacht naar de preventie en de behandeling van mogelijke rugklachten, bekkenpijn, bekkenbodem,.. Dus als je beperkt bent tijdens de zwangerschap door fysieke klachten, ben je uiteraard heel welkom.

Postnatale kine

Postnataal beogen we een vlot herstel van lichaam en conditie na de bevalling, op maat van moeder en baby. De postnatale begeleiding starten we een zestal weken na een natuurlijke bevalling en een achttal weken na een keizersnede.

Bekkenbodemtherapie – Pelvische Reëducatie

In De Dreef werken meerdere erkende bekkenbodemtherapeuten.

Zowel voor, tijdens, als na een zwangerschap en bevalling kunnen problemen zich voordoen ter hoogte van de bekkenbodem. Klachten zoals urineverlies, stoelgangverlies, een verzakking, seksuele problemen, staartbeenklachten, … kunnen ontstaan.

Vroegtijdig ingrijpen is steeds het beste advies. We leren je specifieke oefeningen aan om de bekkenbodemspieren te versterken en ze ook goed te kunnen ontspannen. Je krijgt ook veel tips mee naar huis ter preventie van nieuwe klachten. 

Bij reeds bestaande klachten zijn we er ook om je zo goed mogelijk te helpen. Bel ons gerust voor advies en/of afspraken.

Links

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x